Integritetspolicy

Din integritet är viktig för oss. Vi ber dig därför att ta del av hur vi samlar in och behandlar dina personuppgifter. Här hittar du information om hur vi samlar in personuppgifter och dina rättigheter. Policyn gäller för dig som besöker vår hemsida, köper produkter och tjänster, kommunicerar med oss via e-post och besöker våra konton i sociala medier. Vårt enda syfte med att samla in och spara informationen är att kunna ge dig optimal service. Senaste versionen av vår integritetspolicy finns alltid på vår hemsida.  

 Personuppgiftsansvarig är Kungliga Svenska Aeroklubben KSAK Service AB,  556201-6518.     

Vad är en personuppgift

Personuppgifter är all information som kan användas för att identifiera en person. Det kan vara namn, adress, personnummer, en bild och IP-adress. Behandling av personuppgifter är allt som görs med uppgifterna; registrering, ändring, radering, insamling, läsning, överföring, strukturering, lagring.  

Ändamålet och den rättsliga grunden

Ändamålet med vår hantering av personuppgifter är att du ska kunna göra beställningar och fullfölja köp, få nyhetsbrev och annan information från oss. Den rättsliga grunden baseras på något av följande, avtal, samtycke, intresseavvägning och rättslig förpliktelse. Det är endast uppgifter som du själv väljer att lämna till oss som vi behandlar och sparar. 

När du betalar för produkter och tjänster i vår webshop eller butik överförs dina betalningsuppgifter till tredje part, dvs till någon av våra betaltjänstleverantörer och dit de väljer att behandla personuppgifterna. 

När du väljer att registrera dig på Mina sidor i vår webshop sparas de uppgifter som du registrerar. Personuppgifterna ligger till grund för dina beställningar och köp. Uppgifterna sparas så länge du har kvar ditt konto plus 12 månader. 

När du skickar ett meddelande till oss hamnar det i vårt e-postsystem. Vi behandlar då dina personuppgifter och sparar ditt meddelande endast så lång tid som det behövs för att hantera ditt ärende. Den rättsliga grunden är samtycke och avtal. 

Vårt affärssystem innehåller personuppgifter som sparas enligt lag i 7 år efter transaktionsåret. Den rättsliga grunden är bokföringslagen.   

När du gett ditt samtycke till att få nyhetsbrev eller annan information från oss, behandlar vi dina personuppgifter. Du kan när som helst avböja prenumerationen genom att välja att avprenumerera längst ner i utskicket eller kontakta oss för avregistrering.     

I digitala utbildningsplattformen sparas personuppgifter under den tid du prenumererar på utbildningsmaterialet plus 12 månader. Rättslig grund är avtal och lagar. 

Dina personuppgifter kan komma att delas med skolans personal, lärare och eventuellt andra elever.  

Ändring och korrigering av uppgifter

För att rätta dina uppgifter loggar du in i det system där du sparade dem. Du är även välkommen att kontakta oss om du behöver hjälp.   

Överföring av uppgifter

De personuppgifter du lämnar till oss kommer inte att vidarebefordras, säljas, bytas eller delas med andra företag, organisationer eller privatpersoner utan ditt samtycke.  

Cookies

En cookie är en liten textfil (oftast mindre än 1 kB) som sparas i din dator och lagrar information. Cookies används bland annat för att förbättra webbplatsen för användaren. 

Vår webbplats använder den vänliga varianten av cookies, så kallade session cookies. När du är inne och surfar på en webbsida, skickas session cookies mellan din dator och vår server för att kunna utbyta information. Det kan till exempel gälla vad du har lagt i din varukorg, eller om du är inloggad på Mina sidor. Genom att fortsätta använda vår hemsida godkänner du att vi använder cookies. 

Vi sparar ingen personlig information via session cookies. Session cookies lagras inte permanent i din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare. 

Det finns säkerhetsinställningar i de flesta webbläsare som kan avaktivera session cookies. Oftast går det också bra att ta bort eventuella session cookies som redan har sparats. 

Om du väljer att inte acceptera session cookies på vår webbplats, kommer webbplatsen inte att fungera tillfredsställande. 

Vid besök på denna webbplats sker automatisk registrering av din IP-adress för mätning av besöksfrekvens och för att sammanställa statistik via Google Analytics. Syftet är att förbättra hemsidan.   

Du har rätt att;

  • Få dina uppgifter raderade med undantag av rättslig förpliktelse, dvs lagar och regler som innebär att vi måste behandla och spara personuppgifter i vår verksamhet.  
  • Få felaktiga personuppgifter rättade. 
  • Få veta hur länge dina uppgifter sparas av oss. 
  • Få registerutdrag med dina personuppgifter en gång om året kostnadsfritt. Skicka din begäran skriftligt till adressen nedan. Begäran ska vara personligt undertecknad. Vi skickar utdraget till din folkbokföringsadress. 
  • Göra invändningar, dra tillbaka ditt samtycke och neka direktmarknadsföring 
  • Lämna in klagomål till Datainspektionen om du anser att dina personuppgifter hanteras felaktigt enligt Dataskyddsförordningen.     

Kontakt

Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller önskar registerutdrag.

Kungliga Svenska Aeroklubben KSAK Service AB, Pilotshop.se

Gustavslundsvägen 137

167 51 Bromma

info@pilotshop.se

08-764 60 80



JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.